Na ile sposobów można przyrządzić ziemniaki? Czym się różnił dworski stół od tego co jadano pod strzechą? Co można wyczytać ze starych książek kucharskich? Na te i inne pytania można było uzyskać odpowiedź podczas spotkania autorskiego z prof. Andrzejem Kuropatnickim i dr Marzeną Keating, które odbyło się w środę, 14 maja 2025 roku w Czytelni Głównej BG UKEN. Spotkanie połączone było z promocją książki Historia Irlandii. Aspekty kulinarne.
Aktualności:
- » Nursing and Allied Health Reference Source – dostęp testowy do 16.08.2025 18 czerwca 2025
- » Webinaria EBSCO oraz Royal Library of Belgium 9 czerwca 2025
- » Seria webinarów Elsevier – czerwiec 2025 r. 9 czerwca 2025
- » Webinarium Nowa odsłona Journal Citation Reports (27.06.2025 r.) 9 czerwca 2025
- » Godziny pracy Biblioteki Głównej w okresie letnich upałów. 7 czerwca 2025
- » Dzień Dziecka w BG UKEN – 4 czerwca 2025 r. 4 czerwca 2025
- » Dostęp do bazy CEEOL – od czerwca w ofercie BG 30 maja 2025
- » Spotkanie autorskie z dr. Łukaszem Kołoczkiem, autorem książki „Gra w ducha. Błądzenie w żywiole filozofii dramatu” 27 maja 2025
- » Mathematics Source – dostęp testowy do 30.06.2025 r. 7 maja 2025
- » Płatność bezgotówkowa w BG UKEN jeszcze łatwiejsza 3 marca 2025
- » Nowy sposób dostępu do e-źródeł spoza sieci UKEN 31 stycznia 2025
- » Repozytorium Otwartych Danych Badawczych Uczelni Krakowskich (RODBUK) 12 września 2024